Padalstvo

O padalskem centru Maribor

Smo padalska sekcija Letalskega centra Maribor (LCM), največji padalski center v Sloveniji. V padalski sekciji smo odprti za vse, ki vas zanima padalski špot in imate željo, da se nam pridružite.

Letalski center Maribor je najstarejši aeroklub na Balkanu. Njegove korenine segajo že v leto 1889, ko je bil izveden prvi polet z balonom nad Mariborom. Da pa je letalstvo v Mariboru raslo, pa pove tudi podatek, da se je na letalskem mitingu leta 1912 v Mariboru zbrala 20.000 glava množica. Razvoju seveda še zdaleč ni bilo konca, saj je Maribor leta 1937 dobil svoje letališče, ki ga je kasneje vojska odstopila klubu LCM za potrebe civilnega letalstva.

LCM danes sestavlja pet sekcij (padalska sekcija, sekcija motornega letenja, sekcija jadralnega letenja, sekcija ultralahkega letenja in modelarska sekcija). Vse sekcije pa znotraj svojih dejavnosti večkrat letno organizirajo šolanja pod budnim očesom profesionalnih mentorjev in učiteljev. Dandanes je v klubu večje število motornih letal, jadralnih letal in seveda tudi padal, tako da je prostih kapacitet dovolj za vsakega od vas, ki bi se nam želel pridružit.

Resnično upamo, da se v kratkem vidimo!

Padalska sekcija – oprema

8 šolskih padal z avtomati, čeladami in višinomerji (kompletna šolska oprema) in 3 predhodna padala