Poletje 2021 bo nepozabno, saj smo si s 4 ultralahkimi letali privoščili pravo avanturo. Odpravili smo se na 6 dnevno potepanje po državah Balkana, v Bosno, Makedonijo in Hrvaško.

Odleteli smo iz Maribora v Mostar (Bosna), si najeli kombi in ogledali znamenitosti, tam prenočili. Na letališčiu so bili tako prijazni, da so nam brezplačno, na svojo pobudo zagotovili hangar za letala, saj je obstajala možnost neviht. Naslednji dan smo nadaljevali proti Ohridu v Makedoniji. Tudi gam smo najeli kombi in se 2 dni potepali po Ohridu in okolici, obiskali smo tudi festival Ohridsko poletje. Na letališču so nas bili zelo veseli, spoznali smo domačina, ki nam je ponudil, da nas vodi po Makedonskih športnih letališčih. Prepričan sem, da bomo izkoristili to vabilo. Seveda poletno potovanje ne more biti brez morja, zato smo se odpravili na Brač in še tam ostali 2 dni.

Potovali smo s 4 letali, Virusom S5-PEW, Stingom S5.PEX, ter dvema Siriusoma S5-PGD in OK-SAA38. Ekipo smo sestavljali Božo Dokl, Mirč Vajnhandl, Simona Vajnhandl, Maggie Dokl, Alen Bihar Bobinski, Marko Troha, Darko Milanovič in Anton Horvat. Če te zamika, da bi letel – pa me kar pokliči na 031 693 113.

Božo Dokl

Bosna – Makedonija – Hrvaška