O tem, kar se je zgodilo našemu Igorju, ne bova razpravljali v tem poročilu, ker to več ali manj vemo vsi. Sigurno je to osebna tragedija brez primere. Kako pristopiti, kaj reči, da bi prijatelju v tej situaciji pomagali…ne veva…Pozitivne misli, držanje pesti je veliko, vendar žal ni dovolj. Igor začenja življenje na novo. In tu se je utrnila ideja, da pa nekaj konkretnega vendarle lahko storimo.

V novembru smo tako sklicali sestanek, na katerega smo povabili predstavnike društev, katerih član je Igor bil. Zbrali smo se predstavniki potapljaškega, folklornega, plesnega in našega društva. Sklenili smo, da bi mu v tem trenutku najbolj pomagali s inančnimi sredstvi in se odločili, da vsako društvo zbira donacije, nato pa ga konec decembra z zbranimi sredstvi tudi obiščemo.

In se je začelo… Upravnik je takoj poprijel za delo, razposlal maile, po katerih nas je pozval k doniranju in hkrati vse obvestil, kaj dejansko se je Igorju zgodilo in v kakšnem stanju je bil v tistem trenutku… Do 20.12.2014 smo zbrali 2.180,00€. Še 1x srčna hvala vsem.

30.12.2014 sva se s predstavnicama folklornega in plesnega društva odpravili na pot proti Radencem. Potapljači so se odločili, da bodo denar odnesli v lastni režiji, ob čisto svojem terminu…ne eden, ne dva predstavnika, ampak kar cel avtobus!

Igor je nastanjen v domu starostnikov v Radencih, kjer ima primerno oskrbo in terapije, ki mu lahko pomagajo pri okrevanju. Naš obisk je bil planiran kot presenečenje in je tak tudi bil. Sedeli smo v sproščenem vzdušju, se smejali, kramljali…

Igor je bil…Igor! Poln pozitivne energije, upanja, volje in trme. Točno tak, kot ga poznamo. In ker vemo, da trdna volja delala čudeže, verjameva, da nas bo še vse zelo pozitivno presenetil. Že do sedaj je ogromno napredoval!

Vsekakor to ni bila zadnja dobrodelna akcija za našega prijatelja! V januarju imamo dogovorjeno vnovično srečanje, na katerem se bomo dogovorili kako naprej. Seveda poročilo sledi.