Nedelja 17. Februar 2019 je bila naravnost čudovita za letenje. Po vsej Sloveniji brez oblačka, praktično brez vetra, v gorah dobra vidljivost – kaj hočeš drugega kot pa na letenje.
Jutranji briefing ob kavici v kafiču Letalskega centra Maribor je potekal konstruktivno – kje leteti da bi videli čim več. Načeloma je bi cilj jasen, Triglav in kosilo v Lescah. Kot vedno pa je doživetje pogosto odvisno od poti, ne samo od cilja. Pri športnem letenju je pot tudi cilj. Zato smo se odločili za malo težjo varianto, preko Robanovega kota, Logarske doline, preko Kamniškega sedla in dritto na Triglav, če smo že na 7000 čevljih.
Pri Ljubnem ob Savinji smo pričeli počasi vzpenjati proti 7000 čevljem, potrebnih za prelet Kamniškega sedla. Vzpenjal sem bolj počasi, da sem ohranjal 90 vozlov, vendar se je nad Logarsko dolino izkazalo, da je bilo prepočasi, zato sem moral še enkrat zaokrožiti okrog Mrzle Gore. Ampak na koncu je bilo ravno to super, saj imaš ravno pri tem kroženju najlepši pogled na Logarsko dolino.
Prelet Kamniškega sedla je vedno čudovito dramatičen. Levo in desno od tebe skale, pogled je fenomenalen. Ko sem prvič letel tu gor, sem si v letalu vriskal od veselja – tako sem bi prevzet od lepote.
Za Kamniškim sedlom smo obrnili direktno proti Triglavu, ljubljanska kontrola nas je držala na 9.500 čevljih, ko pa smo preleteli Bled, nas je spustila na 10.500.
Od Triglava smo se spustili v smeri 190, da bi preleteli Triglavska jezera, ki pa so še bila vsa pod snegom. Zato bo to vajo potrebno enkrat ponoviti 
Iz te višine se je zelo težko spustiti na nivo Bohinjskega jezera, z Virusom še to zaradi zračnih zavor gre, Sting pa je spuščal počasneje.
Na Bledu je seveda obvezen ogled Blejskega gradu iz zraka, cerkvice na otoku, potem pa na kosilo v Lesce.
V Lescah gneča, vsaj 20-25 letal, restavracija polna do zadnje mize, tako da smo imeli kar srečo, da smo dobili mizo na soncu. Si predstavljate, kosilo v Lescah 17. Februarja zunaj na soncu – mega.
Polet proti Mariboru smo splanirali kar v Lescah. Odločili smo se, da preletimo Ljubljano, si ogledamo Ljubljanski in Celjski grad ter nato pristanemo v Mariboru, kjer smo se še vedno lahko naužili sonca v našem kafiču.
Skratka, čudovito preživeta nedelja.