Na velikonočno nedeljo sva se s prijateljem odpravila na daljši polet izven Slovenije. Prvoten načrt je bil polet v Italijo do letališča Belluno (LIDB), vendar je tam potekalo tekmovanje v jadralnem letenju. Sprememba načrta je vodila k odločitvi, da poletiva v Dolomite na Avstrijski strani. Izbrala sva letališče Lienz – Nikolsdorf (LOKL).
Po pripravi letala in predpoletnem pregledu sva poletela okrog 9:50 po lokalnem času. Pot naju je vodila preko Slovenske Bistrice (MS1) mimo Kamniško-Savinjskih Alp. Nadaljevala sva proti Julijskim Alpam in obkrožila Triglav na 10000 ft. Mejo z Avstrijo sva prečkala v bližini tromeje z Italijo (GIMIX) in vzpostavila kontakt s kontrolo letenja (Wien Control). Nadaljevala severozahodno po dolini reke Drave proti destinaciji. Približno 5 minut pred letališčem sva vzpostavila kontakt na lokalni frekvenci in zaprosila za pristanek. Pristanek direktno v smer 30, ni bil možen zaradi vleke jadralnih letal in drugih letov. Vključila sva se v desni z vetrom za 12 in pristala.
Kljub dotrajani stezi je letališče lepo urejeno in nudi veliko užitkov za navdušence letenja, saj je v dobri uri vzletelo več kot 20 jadralnih letal. Žal sva se morala zadovoljiti s kavo iz “kavomata”, saj na letališču ni lokala.
Nazaj sva se odpravila po isti dolini do meje s Slovenijo in nadaljevala proti jugu do Ajdovščine, nato pa proti vzhodu do Ljubljane (S1) ter proti Trebnjem. Zadnji košček poti sva lovila našega Virusa do Mariborskega letališča.
Celotno pot je bilo v zraku veliko jadralske in padalske aktivnosti, kar je zahtevalo več pozornosti, vendar nič manj užitka. Dan sva zaključila po približno 400 miljah ter 3 urah in 35 minutah naleta.

Mimo LjubljanePolet nad Ljubljano

Preko TriglavaPolet preko Triglava

NassfeldPolet mimo Nassfelda

Lienz ApproachLienz Appoach

Lienz Downwind Downwind

Lienz na tlehLienz na tleh

Lienz na tleh iz kabine